Tuntuuko ikkunoiden pesu vaikealta? Lue ikkunanpesuvinkit, jotka saavat homman sujumaan

, ,

Paljastiko kevätaurinko pölyiset ikkunat? KTN:n toimitusjohtaja Ilkka Syrjälä antaa ikkunanpesuvinkit, joilla ikkunoiden pesu hoituu kuin ammattilaisella.

1 Valitse paras ajankohta

Lähes kaikissa suomalaisissa kodeissa ikkunat pestään keväisin. Paras ajankohta ikkunanpesuun on hiekoitushiekkojen lakaisun jälkeen. Etenkin merialueiden ja ruuhkaisten liikenneväylien lähellä tämä usein stressiä aiheuttava operaatio tulisi tosin suorittaa useammin.

2 Unohda kalliit ikkunanpesuaineet

Kaupoissa myydään monenlaisia pesuaineita, joiden ympäristövaikutuksista tai puhdistuskyvyistä ei voi mennä takuuseen. Keväisin julkaistavat ikkunanpesuvinkit saattavat myös neuvoa mitä erikoisimpien aineiden käyttöön. Mutta helpoimmalla pääset, kun käytät tavallista tiskiainetta ja riittävän määrää vettä.

Tiskiaineen kyky irrottaa nokea ja rasvaa peittoaa monet ikkunanpesunesteet. Teknisten etujensa lisäksi tiskiaine on ikkunanpesuainetta edullisempaa ja riittoisampaa.

3 Hanki kunnollinen ikkunanpesin ja -kuivain

Huippu-urheilijat eivät pärjää rikkinäisillä tai tarkoitukseen sopimattomilla välineillä. Sama pätee ikkunoiden pesuun. Mutta ei huolta: tavallisesta marketista löytyy kohtuuhintaisia ikkunanpesimiä ja -kuivaimia varsin edullisesti.

Etenkin laadukas ikkunankuivain on hyvä sijoitus. Pidä huoli, että ikkunankuivain ei pääse säilytyksessä vääntymään tai likaantumaan.

4 Suunnalla ei ole väliä

Silloin tällöin ammattilaisiakin tullaan neuvomaan ikkunanpesun suunnasta. Todellisuudessa ei ole väliä peseekö ikkunat ensiksi ulkopuolelta vai sisäpuolelta.

5 Muista ikkunankuivaimen oikeaoppinen asento

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

6 Unohda sanomalehdet

Ikkunanpesun vaikein osa-alue on kuivaus. Wanha kansa käytti sanomalehtiä, mutta 2010-luvulla se on turhaa. Mikrokuituliinat ajavat saman asian ja niillä voi paikata, jos ikkunankuivain jätti raitoja lasiin. Lisäksi mikrokuituliinat ovat edullisempia kuin iltapäivälehdet tai Hesarin kestotilaus.

7 Muista ikkunanpuitteet

Mikrokuituliinalla saat pyyhittyä myös ikkunanpuitteet tehokkaasti. Puhtaat karmit pitävät lasiosankin puhtaana pidempään. Ikkunapelti kannattaa myös pyyhkiä, mutta muistathan työturvallisuuden. Etenkin korkeissa kerrostaloissa ikkunapeltien huolto kannattaa jättää isännöitsijän murheeksi.

8 Älä pese suorassa auringonpaisteessa

Jos tekniikka ja välineet on kunnossa, tässä voi olla syy ikkunanpesuhaasteisiisi: kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät houkuttelevat pesemään ikkunoita väärässä säässä. Syynä on usein se, että talven jäljeltä lasit ovat harmaat ja vasta kirkkaassa valossa ikkunoiden likaisuuden huomaa.

Etenkin pitkään kestäneen, suoran auringonpaisteen seurauksena ikkunat voivat olla huomattavan lämpimät. Pesuvesi haihtuu niistä liian nopeasti ja pesujälki jää laikukkaaksi. Jos käy niin onnellisesti, että aurinko porottaa päiväkaupalla, kannattaa ikkunanpesu tehdä aamulla.

9 Älä lannistu, vaikka seuraavana päivänä sataisi

Yleensähän siinä käy sitten niin, että aurinko paistaa siihen asti kunnes lasit on pesty. Tyypillistä! Sateen takia ei kuitenkaan kannata masentua. Puhtaiden ikkunoiden pintaan ei tartu lika alkuunkaan niin nopeasti kuin pesemättömiin laseihin. Tämä on ihan tutkittu juttu!

Jos kuitenkin mieluummin nautit keväästä ikkunoiden pesun sijaan, me hoidamme homman puolestasi. Pesemme myös nopeasti ja tehokkaasti niin toimistojen, liiketilojen ja muiden yritysten ikkunat. Ota yhteyttä täyttämällä tietosi alle: