Onko kaappeihin kertynyt ylimääräistä tavaraa? Osallistu Siivouspäivään

Vaatteiden ja tavaroiden kierrättäminen käy vastuullisesti Siivouspäivänä – saat hyvän mielen, puhtaat kaapit ja lisää tilaa.

Hyökyykö kaapista päälle tavaravuori, onko komeroiden kätköihin säilötty monta vuotta käyttämättä olleita esineitä tai vaatteita? Haluaisitko nauttia siisteistä ja hyvin järjestellyistä säilytystiloista?

Nyt on hyvä hetki käydä tavarat ja vaatteet läpi: sunnuntaina 31.8. järjestetään seuraava Siivouspäivä. Vaikka et voisikaan osallistua Siivouspäivään, lue bloggauksen lopusta vinkit ylimääräisen tavaran kierrättämiseen.

Mikä Siivouspäivä on?

Siivouspäivänä kuka tahansa voi pistää pystyyn oman kirpputorinsa kotinsa edustalle, kadulle tai pihalleen. Näin ympäri kaupunkia on Siivouspäivänä useita pikkukirppiksiä. Myyntipaikat merkitään Siivouspäivän kartalle, jolloin myyntipaikat on helppo löytää. Siivouspäivä järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Siivouspäivä sai alkunsa Helsingissä, mutta Siivouspäivää voi viettää muillakin paikkakunnilla. Helsingissä ja monissa muissa kaupungeissa julkisen tilan käyttäminen tähän tarkoitukseen on Siivouspäivänä sallittua.

Myyntipisteiden lisäksi Siivouspäivänä voi Helsingissä kierrättää vaatteita ja tavaroita kierrätyspisteissä. Jos et siis halua ryhtyä myyjäksi, voit silti osallistua Siivouspäivään ja tehdä hyviä tekoja. Esimerkiksi ehjät vaatteet toimitetaan asunnottomille, ja lumppu kierrätetään.

Myös Kierrätyskeskuksen Helsingin pisteet ovat auki Siivouspäivänä. Niihin voi toimittaa toimivia, ehjiä tavaroita.

Lue lisää Siivouspäivän nettisivuilta.

Etkö voi osallistua Siivouspäivään? Vinkit ylimääräisen tavaran kierrättämiseen

Kaappien sisällön läpikäymiseen kannattaa ryhtyä, vaikkei Siivouspäivään osallistuisikaan. Älä heitä turhaksi käynyttä tavaraa pois sekajätteen mukana, vaan kierrätä vaatteet ja tavarat asianmukaisesti.

  • Älä heitä toimivia, ehjiä tavaroita roskikseen vaan toimita ne esimerkiksi kirpputoreille tai Kierrätyskeskukseen.
  • Rikkonaiset sähkölaitteet eivät kuulu sekajätteeseen. Pienet laitteet voi viedä niitä myyviin liikkeisiin, ja suuremmat laitteet voi toimittaa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Sortti-asemille.
  • Vanhat pyyhkeet ja lakanat voi toimittaa esimerkiksi Helsingin eläinsuojelyhdistykselle.
  • Joidenkin suurten vaateliikeketjujen kierrätyspisteisiin voi toimittaa vanhat, käyttökelvottomat vaatteet.
  • Kun käyt läpi kaapit, puhdista ne samalla mikrokuituliinalla ja miedolla puhdistusaineella. Pölyisissä komeroissa tavarat ja vaatteet kärsivät, ja kauan kaappeihin kertynyt pöly tekee ilmastakin tunkkaisen.