Ammattilaisen 5 vinkkiä kylpyhuoneen pesemiseen

, ,
kotisiivooja

Haluatko, että kylpyhuoneesi on aina kiiltävän puhdas ja raikas? Ota käyttöön ammattilaisen konstit – seuraavat viisi vinkkiä takaavat, että kylpyhuoneen peseminen käy tehokkaasti.

Kuten Ilta-Sanomissa kirjoitettiin, on tärkeää pitää kylpyhuone kuivana ja pestä se säännöllisesti. Niin vältytään sekä kalkkisaostumilta että homepilkuilta, jotka saavat puhtaankin kylpyhuoneen näyttämään epäsiistiltä.

Mitä vähemmän kylpyhuoneessa on tavaraa, sitä helpompi se on pitää kuivana ja tuulettaa, jutussa myös huomautetaan. Kostean tilan siivoaminen ja puhtaanapito käy helpommin, kun tavaraa on vähän.

Ilta-Sanomien vinkit ovat täyttä asiaa, mutta halusimme täydentää niitä ammattisiivoojan näkökulmasta. Miten kylpyhuoneen peseminen siis käy ammattilaisen ottein?

1 Valitse oikeanlaiset työvälineet

Käteviä ammattilaisten käyttämiä työvälineitä kylpyhuoneen pesemiseen ovat esimerkiksi mikrokuituliina, hankauspesin sekä valkoinen hankauslevy eli “karhunkieli”. Huolehdi työvälineiden puhtaudesta – puhdista ne siivoamisen jälkeen ja huolehdi että ne kuivuvat kunnolla.

2 Valitse oikeanlaiset puhdistusaineet

Kylpyhuoneen perinpohjaiseen pesemiseen tarvitsee useampia puhdistusaineita. Pääsääntö on välttää hankaavia puhdistusaineita, niillä vahingoitat erityisesti lasitettuja pintoja, kuten käsienpesualtaat ja wc-istuin.

Kalkkisaostumien poistaminen kylpyhuoneesta käy parhaiten happamilla puhdistusaineilla, joiden pH on alle 6. Ne tepsivät myös ruosteeseen. Tällaiset tuotteet eivät sovi emali- tai marmoripinnoille. Käytä WC-istuimen pesemiseen siihen tarkoitettua kalkkisaostumiin tepsivää puhdistusainetta säännöllisesti.

Muiden pintojen puhdistamiseen sopivat neutraalit tai miedosti happamat puhdistusaineet. Emäksiset puhdistusaineet, joiden pH on yli 10, sopivat rasvalian poistamiseen.

Noudata huolellisesti puhdistusaineen valmistajan annosteluohjeita.

3 Suojaa itsesi

Kylpyhuoneen pesemisessä saattaa tarvita voimakkaitakin puhdistusaineita. Siksi kylpyhuoneen pesijän suojavälineisiin kuuluvat vähintään kumihanskat. Suojalaseillekin voi olla tarvetta, etenkin jos puhdistat pesutilat katosta lattiaan.

4 Noudata aseptista työjärjestystä

Ammattilaiset noudattavat aseptista työjärjestystä. Se tarkoittaa sitä, että siivoaminen etenee ylhäältä alas ja puhtaasta likaiseen. Se takaa, että lika poistetaan eikä sitä levitetä.

Kylpyhuoneen peseminen on siis paras aloittaa siisteistä pinnoista, esimerkiksi pölyjen pyyhinnästä. Viimeiseksi puhdistetaan lattia ja lattiakaivot. Järjestyksessä etenemisestä on myös se hyöty, että kaikki kylpyhuoneen pinnat tulee puhdistettua.

5 Huuhtele ja kuivaa huolellisesti

Kun kylpyhuone on puhdistettu, on tärkeää huuhdella kaikki pesuaineet tarkasti pois. Lattian kuivaamiseen paras väline on lasta, suihkukaapin seinät ja lasipinnat on helppo kuivata ikkunankuivaimella ja viimeistellä mikrokuitupyyhkeellä.

Mikäli kylpyhuone vaatii perinpohjaista puhdistusta tai kaipaat ammattilaisen apua kylpyhuoneen säännölliseen pesuun, lue lisää kotisiivouksesta sivuiltamme tai ota yhteyttä!