Luoko rappukäytävä hyvän vaikutelman? Näin porrassiivous hoidetaan

,

Miellyttävä ja tyylikäs rappukäytävä ei vaadi suuria sijoituksia. Lue jutusta, miten rappukäytävän siivous ja ylläpito on paras hoitaa.

Mietitään ensin kuitenkin hetki sitä, mikä on miellyttävän rappukäytävän salaisuus. Rappukäytävän ilmeeseen tietenkin vaikuttaa itse rakennuksen arkkitehtuuri, sekä valaistus ja värimaailma. Muutoin porraskäytävää ei juuri saa sisustaa paloturvallisuussääntöjen vuoksi.

Mutta on kolme asiaa, joista jokaisessa kerrostalon yleisissä tiloissa voidaan huolehtia – ja jotka kielivät asukkaiden ja rakennuksen arvostamisesta.

Seuraavat piirteet rappukäytävässä kertovat siitä, että asukkaita arvostetaan

1 Siisteys. Oli porraskäytävä miten tyylikäs hyvänsä, kulunut lattia ja repsottavat matot ja nuhjuinen hissi luovat vaikutelman siitä, että ylläpidosta ei piitata. Arkinenkin rappukäytävä taas näyttää hyvältä, kun ylläpidosta huolehditaan. Rappukäytävässä ei tule säilyttää tavaraa: se ei luo hyvää vaikutelmaa, mutta ennen kaikkea kyseessä on turvallisuus.

2 Puhtaus. Puhtautta ei varsinaisesti huomaa: sen vain aistii miellyttävänä tunnelmana. Likaiset ikkunat, sormenjäljet hissin peilissä, pölypallot ja tahraiset seinät taas on helppo huomata, ja ne tekevät luotaantyöntävän vaikutelman.

3 Raikkaus. Hyvän vaikutelman kruunaa raikkaalta ja puhtaalta tuoksuva rappukäytävä. Jos rappukäytävässä taas haisee voimakkaasti, se viestii mahdollisista isommista ongelmista rakennuksessa.

Onko rappukäytävän ilmeessä parantamisen varaa? Näin ongelma ratkaistaan

Olit sitten asukas, taloyhtiön hallituksen jäsen tai isännöitsijä, on etusi että rappukäytävästä pidetään hyvää huolta. Miten se tapahtuu?

Seuraavat kolme kohtaa takaavat hyvän jäljen:

1 Räätälöity siivousohjelma. Kokeneet kiinteistösiivouksen ammattilaiset osaavat räätälöidä rakennusten yleisten tilojen puhtaanapitoon asianmukaisen siivousohjelman.

2 Säännöllisyys. Ammattilaiset myös huolehtivat siitä, että siivous tapahtuu säännöllisesti. Juuri säännöllisyys takaa sen, että ilme pysyy raikkaana ja puhtaana. Perussiivouksen lisäksi myös ikkunat pestään säännöllisesti, ja huolehdimme myös esimerkiksi taloyhtiön saunan siivoamisesta sekä muiden yleistilojen siivoamisesta.

3 Huippuvälineet ja -puhdistusaineet. Ammattilaistason laadukkaat siivousvälineet sekä tehokkaat että ympäristöystävälliset puhdistusaineet takaavat sen, että jälki on hyvää ja siivoustyö käy tehokkaasti ja nopeasti.

KTN-Kiinteistöpalvelut vastaa viikkotasolla reilun 500 rappukäytävän siivoamisesta yli 20 vuoden kokemuksella. Ota siis yhteyttä, mikäli haluat kuulla lisää palveluistamme ja hinnoistamme. Voit myös lukea lisää kiinteistösiivouspalveluistamme sekä erikoispalveluistamme.

Eikö pelkkä rappukäytävän siivous riitä? Näin uusit rappukäytävän ilmeen nopeasti ja edullisesti

Rappukäytävien siivouspalveluihimme kuuluu myös lattioiden peruspesu, johon kuluu pesun lisäksi lattian vahaus. Se kohentaa rapun ilmettä jo merkittävästi.

Laadukas siivous saa aikaan ihmeitä, mutta ihan kaikkeen sekään ei tepsi. Kun harkinnassa on porraskäytävän kohentaminen puhdistusta järeämmin keinoin, kannattaa panostaa etenkin kahteen asiaan: lattiaan ja matotukseen. Kun nämä asiat on hoidettu hyvin, on porraskäytävän ylläpito ja siivoaminen entistä helpompaa ja nopeampaa.

Matotus takaa sen, että sisäänkäynti pysyy puhtaana kamalimmallakin loskasäällä

Jos tuntuu siltä, että lattia ei pysy hetkeäkään puhtaana, vika on todennäköisesti sisäänkäynnin matotuksessa. Kun mattoasiat on kohdallaan, likaa kantautuu sisätiloihin hyvin vähän, säästä riippumatta. Käänny puoleemme, mikäli kaipaat apua uuden matotuksen suunnittelussa, hankkimisessa ja asentamisessa.

Lue ammattilaisen vinkit loskan ja kuran selättämiseen.

PUR-pinnoitus on taloudellinen, ekologinen ja helppohoitoinen ratkaisu

Lattiaremontin sijaan lattian voi uusia PUR-pinnoitteen avulla. Työ käy nopeasti – jopa yhdessä päivässä. PUR-pinnoitettu lattia on lisäksi helppohoitoinen: lattian vahaamisen voi jatkossa unohtaa.

Jos haluat kuulla lisää PUR-pinnoitteesta, vieraile osoitteessa purpinnoite.fi ja ota yhteyttä: