Voi veljet, mikä ikkunanpesuvinkki!

, ,

Kevät on täällä. Sen tietää viimeistään siitä, kun Iltalehti alkaa jaella ikkunanpesuohjeita. Tällä kertaa ne valitettavasti ovat täyttä huttua. Olipa kammottava ikkunanpesuvinkki!

Artikkelin kirjoittanut Maija Knuutila aloittaa shokkipaljastuksella: ”ikkunoiden pesu sujuu myös ilman myrkyllisiä kemikaaleja.” Näinhän se on. Markkinoilta löytyy useita ympäristöystävällisiä, myrkyttömiä puhdistusaineita, jotka sopivat ikkunanpesuun.

Me suosittelemme käyttämään tiskiainetta (HUOM, ei konetiskiainetta!), koska sille tulee muutenkin käyttöä. On turha hankkia pullollista ikkunanpesuainetta, kun sitä tarvitsee ehkä kahdesti vuodessa.

Tiskiaineista löytyy lukuisia ekologisia vaihtoehtoja ja niistä löytyy vertailuja esimerkiksi Choco Chili -blogista. Lisäksi ihan tavallisista marketeista löytyy esimerkiksi Kiillon tuotteita, joiden käyttäminen lasien puhdistuksessa on näppärä ikkunanpesuvinkki.

Unohda siis ikkunanpesuvinkki, jossa pesuaine valmistetaan maissitärkkelyksestä, etikasta ja vedestä. Älä missään nimessä edes kokeile. Ainoat poikkeukset voivat olla tilanteet, joissa olet jostain syystä pesemässä nihkeän naapurin tai ankean anopin ikkunoita.

Älä pilaa ikkunoitasi!

Se toki on ilahduttavaa, että Iltalehden juttu ”yllättävästä seoksesta ikkunoiden pesuun” on tehty ympäristöä ajatellen. Tosin jutussa mainitulla tökötillä touhuaminen kuormittanee ympäristöä ”yllättävällä tavalla” (näköjään klikkiotsikkotyyli tarttuu), kun itse tehdyn pesuaineen ansiosta lasit todennäköisesti menevät vaihtoon varsin nopeasti.

Omatekoisessa pesuaineessa ei ole huomioitu lasin pinnan kulumista. Maissitärkkelyksellä ja etikalla saa varmasti hetkellisen kirkastuksen elämäänsä, mutta jo muutamalla pesukerralla lasin pinta on niin hioutunut, että siihen tarttuu lika kahta kauheammin. Naarmuuntumisriski koskee muuten myös wanhan kansan suosimaa etikan ja sanomalehden yhtälöä.

Iltalehden artikkelissa on käytetty käännettyä lainausta, jossa puhutaan ”luonnollisesta hankausaineesta”. Oli puhdistusaineesi sitten lasinpesuainetta, tiskiainetta tai kotikemistin kokkailua, siihen ei saa sisältyä minkäänlaista ”hankausainetta”. Lasia ei koskaan hangata puhtaaksi.

Satsaa hyviin ikkunanpesuvälineisiin ja tekniikkaan

Ympäristöystävällinen tiskiaine, ikkunanpesin ja -kuivain ovat ne välineet joihin ammattilasetkin luottavat. Puhdasta jälkeä syntyy, kun työvälineet ovat oikeat ja otteet huolellisia.

Jos haluat oikeasti hyvät ja järkevät neuvot ikkunoiden puhdistukseen, niin täältä löydät meidän koostamia ikkunanpesuvinkkejä.

Mikäli ikkunanpesu tuntuu jo ajatuksena turhan työläältä, ei sitä kannata häpeillä. Apu löytyy läheltä. Lue lisää ikkunanpesupalvelustamme ja tilaa ikkunanpesupalvelu kätevästi tästä ja käytä aikasi johonkin mukavampaan.