Vastuullisuus

Mitä vastuullisuus KTN:llä on?

KTN:llä vastuullisuus tarkoittaa mahdollisimman kestävällä tavalla toimimista ympäristöstä ja työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtien. Ekokompassi-ympäristösertifikaatti on osoitus sinnikkäästä ja pitkäjänteisestä työstämme siivousalan ympäristöystävällisten menetelmien kehittämisessä.

KTN:n ympäristö­lupaus

KTN:lle kolme peruspilaria ovat henkilökunta, asiakas ja ympäristö. Me KTN:llä huolehdimme puhtauden tuottamisesta ympäristöasiat huomioiden. Käytämme toiminnassamme ympäristöystävällisiä aineita, välineitä ja menetelmiä.

Tavoitteemme vuoteen 2026 mennessä:

 • Toimipisteessämme käytettävästä sähköstä 50 % olisi omavaraista
 • Liikkumisesta aiheutuva hiilijalanjälki olisi 50 % pienempi

Tavoitteiden toteutumista seuraamme vuosittain. Lisäksi kehitämme toimintaamme aktiivisesti, ja muutamme toimintatapojamme sekä otamme käyttöön uusia menetelmiä tarpeen mukaan.

Ympäristölupauksen vakuudeksi

KTN-Kiinteistöpalvelut Oy hallitus

Kuvassa: Jonne, Ilkka ja Jere Syrjälä.

Ympäristölupauksemme koskee myös seuraavia asioita, joita jo toteutamme käytännössä:

 • Ympäristöystävälliset puhdistusaineet ja turhien kemikaalien käytön välttäminen.
 • Kestävien ja laadukkaiden siivousvälineiden käyttö turhien materiaalihankintojen välttämiseksi ja työn tehostamiseksi.
 • Säästeliäs veden käyttäminen, jonka ansiosta säästyy jopa satoja litroja vettä päivässä.
 • Huolellinen työnsuunnittelu ajomäärän minimoimiseksi

Voit lukea KTN:n ympäristölupaus -artikkelista tarkemmin siitä, miten huolehdimme siitä, että siivoustyömme tapahtuu ympäristöystävällisesti.

Lisäksi edistämme ympäristöystävällisyyttä seuraavin toimenpitein:

 • Henkilökunnan koulutus ympäristöasioissa.
 • Yhteistyö puhdistusaine- ja materiaalivalmistajien kanssa.
 • Jatkuva toiminnan seuraaminen ja kehittäminen ympäristönäkökulmasta.

Ekokompassi ympäristö­­sertifikaatti

Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka tekevät aidosti vaikuttavia ympäristötekoja, asettavat ympäristötavoitteita ja seuraavat niiden toteutumista.

Ekokompassi-järjestelmän omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto – maamme vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö.

Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat luoneet kattavan ympäristöohjelman. Sertifikaatin saaneiden yritysten toimintaa seurataan auditoinnein. Sen saaminen edellyttää yrityksiltä seuraavia toimenpiteitä:

 • Yrityksen ympäristövaikutusten kartoittaminen.
 • Ympäristöohjelman tavoitteiden edistäminen ja niiden toteutumisen seuraaminen.

Ennen sertifikaatin myöntämistä yrityksen on läpäistävä kolmannen osapuolen suorittama auditointi. Myöntämisen jälkeen sertifikaatti auditoidaan kolmen vuoden välein.

Ekompassi-sertifikaatti on kehitetty kansainvälisen ISO14001-standardin pohjalta, ja se on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille.

Vastuullisuuden peruspilarit

Henkilökunta

Huolehdimme henkilökunnan hyvinvoinnista ja koulutuksesta. Tarjoamme ilmaisen kuntosalin ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen kaikille työntekijöillemme. Lue lisää aiheesta tästä.

Asiakas

Olemme luotettava, vastuullinen siivousalan toimija, jonka kanssa toimiessa voit olla varma, että saat eettisesti tuotettuja siivouspalveluita. Tästä emme tingi.

Ympäristö

Huolehdimme ympäristöasioista aina työn suunnittelusta toteutukseen saakka. Lue lisää ympäristölupauksestamme tästä.

Sinnikäs työ palkittiin

KTN on työskennellyt aina ympäristönäkökulmat huomioiden. Olemme myös kehittäneet toimintatapojamme ja siivousmenetelmiämme jatkuvasti ja johdonmukaisesti ympäristöystävällisemmiksi. Huolehdimme myös siitä, että työntekijämme tiedostavat työnsä merkityksen ympäristön suojelemisessa.

Ekokompassi-sertifikaatin hakuprosessi on siksi ollut meille antoisa: sen myötä olemme huomanneet, että pitkäjänteinen työmme todella tuottaa positiivisia ympäristövaikutuksia.

Sertifikaatti on nykyisille ja tuleville asiakkaillemme selkeä merkki siitä, että olemme aidosti ympäristöystävällinen siivousalan yritys. Se osoittaa, että teemme konkreettisia toimia ekologisuuden eteen, seuraamme oman toimintamme ympäristövaikutuksia järjestelmällisesti ja olemme sitoutuneet pitkän aikavälin ympäristötekoihin, kuten hiilijalanjäljen mittavaan pienentämiseen.

Meille vastuullisuus tarkoittaa ekologisuuden lisäksi työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtimista. Nämä osa-alueet liittyvät toisiinsa: esimerkiksi ekologiset puhdistusaineet ovat lempeämpiä myös niiden käyttäjille, ja oman työn ympäristövaikutusten tunteminen on motivoivaa. KTN toimii myös työsyrjinnän estämiseksi Työ ei syrji -kampanjan puitteissa.

Näistä toimintatavoista on suoraa hyötyä ja iloa myös asiakkaillemme: laadukkaasta ja ympäristöystävällisestä siivousjäljestä vastaavat osaavat, motivoituneet ja ystävälliset siivoojat.

Lisää vastuullisuudesta

KTN:n ympäristö­lupaus – mitä on ympäristö­ystävällinen siivous?

Miten siivousyrityksessä työt hoidetaan ympäristöystävällisesti? KTN on sitoutunut ympäristöystävälliseen toimintaan, ja alla kerromme, miten ympäristöystävällinen siivoustyö tapahtuu.