Ammattilaisen vinkit: näin helposti selätät loskan ja kuran

,

Alkutalven loskainen, märkä sää tuo eteisen siistinä pitämiseen lisähaasteita: kadulta kulkee eteiseen loskaa ja kuraa kenkien mukana. Lue juttu, jos sisäänkäynnin siivoaminen alkaa käydä työstä ja haluat tietää, mikä on siistin sisäänkäynnin salaisuus.

Likaiseen eteiseen, sisäänkäyntiin tai rappukäytävään ei tarvitse tottua. Sen sijaan voit varmistaa, että rapa, kura ja sohjo pysyvät kadulla – jopa tästä näkökulmasta haastavimpana ajankohtana eli syksyn vaihtuessa talveen.

Kokosimme alle ammattisiivoojan vinkit, joiden avulla kodit, rappukäytävät, toimistot ja liiketilat pysyvät siisteinä ja kuivina koiranilmallakin, eikä sisäänkäyntiä tarvitse siivota jatkuvasti.

Miten torjut kuran kulkeutumisen kotiin?

Siisti sisäänkäynti ilahduttaa, mutta usein eteiseen kertyy hiekkaa, kuraa, likaa ja liikaa tavaraa. Lue alta, miten vältät tympeän näyn ja pidät eteisen puhtaana.

1 Hoida mattoasiat kuntoon

Omakotitalossa kannattaa oven ulkopuolelle hankkia karhea matto, johon jäävät isoimmat kivet ja sotkut kengistä. Sisällä taas olisi paras astua ensimmäiseksi imukykyiselle matolle, johon jää suurin osa kenkien kosteudesta. Niin sisälle kulkeutuu mahdollisimman vähän likaa kadulta ja sisäänkäynnin siivoaminen käy helposti.

2 Pidä eteinen siistinä

Eteiseen kasaantuu helposti kaikenlaista tavaraa repuista kenkiin ja kasseihin. Mutta jos eteisessä ja tuulikaapissa on mahdollisimman väljää, siivoaminen on helpompaa ja lattia kuivuukin nopeammin.

3 Satsaa hyviin siivousvälineisiin ja pidä ne lähellä

Parhaat välineet eteisen siivoamiseen ovat pölynimuri irtolian poistamiseen sekä mikrokuituinen lattiapyyhe lattian puhdistamiseen. Käytä puhdistamiseen mietoa yleispuhdistusainetta. Matot on myös syytä pitää puhtaina. Jos mahdollista, pidä siivousvälineet käden ulottuvilla, sillä niin siivoaminen käy kuin ohimennen. Huolehdi myös välineiden puhtaudesta.

Sisäänkäynnin siivoamisen voi myös jättää KTN:n osaavien ja asiantuntevien siivoojien vastuulle osana kotisiivousta. Lue lisää kotisiivouspalveluistamme.

Miten kerrostalon tai yrityksen sisäänkäynti pysyy siistinä säässä kuin säässä?

Kiinteistön yleisten tilojen ja rappukäytävän siisteys luovat hyvän ensivaikutelman taloyhtiöstä. Sama pätee yrityksiin. Siivoton sisäänkäynti taas on luotaantyöntävä.

Suomen sääolot saattavat kuitenkin tehdä yleisten tilojen ylläpidosta haastavaa. Lue alta, miten sisäänkäynti ja rappukäytävä pysyvät puhtaina kaikista sohjoisimmallakin säällä.

1 Matotuksella on merkitystä

Sisäänkäynnin siivoaminen on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on sen kunnollinen matotus. Oikein valitut sisäänkäynnin matot nimittäin tekevät suurimman osan siivous- ja ylläpitotyöstä.

Ovien edustalla on hyvä olla harjaava matto, jotta kengistä irtoavat isoimmat liat ja kivet. Sitä seuraava matto sisätiloissa puhdistaa ja kuivaa, ja viimeinen matto viimeistelee kengänpohjien siistimisen.

Pääsääntö on se, että kadulta tullessa tulisi ottaa kahdeksan askelta matolla.  Näin ulkoa tuleva lika saadaan pysäytettyä heti sisäänkäynnin alueelle, eikä se leviä pidemmälle kiinteistöön. 

Ota meihin yhteyttä, mikäli sisäänkäynti tarvitsee uuden matotutksen – se hoituu kauttamme.

2 Säännöllinen siivous tuo säästöjä

Kun kiinteistöjen yleiset tilat siivotaan tarpeeksi usein ja säännöllisesti, siivoamiseen menee vähemmän aikaa ja materiaalit – niin matot kuin lattiatkin – kestävät pitempään. Oikein mitoitetulla ja suunnitellulla siivouksella säästetään pitkä penni, kun materiaaleja ei tarvitse uusia.

KTN-Kiinteistöpalveluilla on yli 20 vuoden kokemus rappukäytävien ja taloyhtiöiden yleisten tilojen siivoamisesta, ja tarjoamme myös toimisto- ja liiketilasiivousta. Lue lisää kiinteistösiivouspalveluistamme sekä siivouspalveluistamme erilaisille yrityksille toimistoista liiketiloihin.

3 Lattian huollosta ei kannata tinkiä

Sisäänkäynnin ja rappukäytävän lattiat ovat kovassa käytössä ympäri vuoden. Oikeat pintamateriaalit oikeissa paikoissa pysyvät siisteinä pidempään. Säännölliset peruspesut ja mahdolliset vahaukset on hyvä suorittaa säännöllisesti. Tällöin lika ei pääse pinttymään, ylläpitosiivous helpottuu ja tilat pysyvät siistinä ja edustavina.

Kaikkia lattiamateriaaleja ei enää ole suunniteltu vahattavaksi, vaan tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Käänny rohkeasti puoleemme, niin kerromme mikä on paras ja kustannustehokkain ratkaisu.

Näyttääkö sisäänkäynnin lattia kuluneelta tai rähjäiseltä?

Jos lattia on kulunut eikä näytä siistiltä, remontti ei ole ainoa vaihtoehto. Lattian voi myös pinnoittaa. PUR-pinnoite on ekologinen, edullinen ja helppohoitoinen ratkaisu. Lisäksi isonkin alueen pinnoittaminen vie vain yhden työpäivän – katso videolta miten homma hoituu.

Jos haluat lisätietoja PUR-pinnoitteesta, vieraile purpinnoite.fi-sivustolla tai ota yhteyttä: