KTN:n ympäristö­lupaus – mitä on ympäristö­ystävällinen siivous?

Miten siivousyrityksessä työt hoidetaan ympäristöystävällisesti? KTN on sitoutunut ympäristöystävälliseen toimintaan, ja alla kerromme, miten ympäristöystävällinen siivoustyö tapahtuu.

Yrityksessämme on myös tällä parhaillaan käynnissä Ekokompassin-ympäristösertifikaatin luominen, joka on auditointia vailla valmis.

Puhdistusaineet

Puhdistusaineet valitaan aina käytettävän materiaalin mukaan ja turhaa kemikaalien käyttöä vältetään aina. KTN käyttää pääsääntöisesti kotimaisen Kiillon Pro Natura -sarjan puhdistusaineita. Ne eivät rasita ympäristöä, niiden raaka-aineet ovat peräisin uusiutuvista lähteistä ja ne ovat 100-prosenttisesti biohajoavia. Seuraamme jatkuvasti puhdistusaineiden valmistajien tuotekehitystä ja haluamme olla aallonharjalla ympäristöasioissa.

Siivousvälineet

Käytämme laadukkaita siivousvälineitä, jotka kestävät kauan ja tekevät siivoamisesta tehokasta. Valitsemalla laadukkaat ja tarkoituksenmukaiset  siivousvälineet varmistamme, että turhia materiaalihankintoja ei tule ja esimerkiksi siivoustekstiilien kulutus on oikein mitoitettu. Esim ammattikäyttöön suunnitellut välineet ja siivoustekstiilit kestävät oikein käytettynä ja huollettuna satoja, jopa tuhansia, siivouskertoja.

Veden käyttäminen

Käytännössä ympäristöystävällinen siivous tarkoittaa esimerkiksi sitä, että normaalin viisikerroksisen porrashuoneen siivouksessa kulutetaan noin litran verran puhdasta vettä.

Vältämme turhaa vesikuormaa valmistelemalla siivousvälineet ennen kohteeseen menoa. Esimerkiksi siivoustekstiilit esivalmistelemalla oikeaoppisesti pystyy päivässä säästämään kymmeniä, jopa satoja litroja, vettä. Käyttämämme puhdistusaineannostelijat estävät puhdistusaineiden yliannostelun.

Käytännössä ympäristöystävällinen siivous tarkoittaa esimerkiksi sitä, että normaalin viisikerroksisen porrashuoneen siivouksessa kulutetaan noin litran verran puhdasta vettä. Märkämenetelmiä käytettäessä vedenkulutus olisi moninkertainen.

Liikkuminen kohteesta toiseen

Huolellinen työn suunnittelu minimoi ajomäärän. Yrityksemme on siirtymässä täysin sähköiseen liikkumiseen ja tavoitteenamme on pyrkiä tuottamaan itse liikkumiseen tarvittava sähkö. Toimipaikkamme katto olisi tarkoitus valjastaa lähitulevaisuudessa aurinkovoimalaksi. Itsetuotetun sähkön olisi tarkoitus kattaa tulevaisuudessa myös pyykkihuoltoon tarvittavan energian.

Tavoitteemme

KTN:lle kolme peruspilaria on henkilökunta, asiakas ja ympäristö. Me KTN:llä huolehdimme puhtauden tuottamisesta ympäristöasiat huomioiden. Suosimme toiminnassamme ympäristöystävällisiä aineita, välineitä ja menetelmiä.

Tavoitteemme vuoteen 2026 mennessä:

  • Toimipisteessämme käytettävä sähkö olisi 50% omavaraista
  • Liikkumisesta aiheutuva hiilijalanjälki olisi 50% pienempi

Tavoitteiden toteutumista seuraamme vuosittain ja pystymme tekemään muutoksia tarvittaessa.

KTN ja vastuullisuus

KTN:lle ympäristö huolehtiminen on osa laajempaa vastuullista lähestymistapaa, johon kuuluu muun muassa työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen ja osallistuminen Työ ei syrji -kampanjaan – ja kannustamme muitakin vastuulliseen toimintaan. Seuraamme tarkasti alamme uusia tuulia ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti vastuullisuuden ja ympäristöystävällisyyden näkökulmasta.