Koronavirus ja siivoaminen – miten on paras toimia?

,

Koronavirus asettaa haasteita siivoustyöllekin. Miten koti kannattaa pitää puhtaana? Entä miten tulee toimia, jos kotona käy siivooja? Lue alta KTN:n vinkit.

  1. Huolehdi henkilökohtaisesta käsihygieniasta ja seuraa koronavirukseen liittyviä yleisiä ohjeita.  Julkisissa tiloissa tulee välttää käsien ilmakuivaimia ja käyttää mieluummin kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä.
  2. Jos epäilet, että olet saanut koronavirustartunnan, toimi viranomaisten ohjeiden mukaan.
  3. Kodin siivoamisessa kannattaa käyttää normaaleja puhdistusaineita ja asianmukaisia siivousmenetelmiä. Liiallisella desinfiointiaineiden käyttämisellä ei saavuteta lisää puhtautta. Niitä voi käyttää kylpyhuoneen ja wc-tilojen puhdistamisessa.
  4. Käytä siivotessa suojakäsineitä, ja kiinnitä erityistä huomiota sellaisten pintojen puhdistamiseen, joita kosketetaan käsin. Puhdista tällaiset pinnat usein.
  5. Etene siivotessasi puhtaista pinnoista kohti likaisempia pintoja.
  6. Puhdista käsineet ja siivousvälineet huolellisesti siivoamisen jälkeen.
  7. Vaihda kotona käsien kuivaamiseen tarkoitettu pyyhe tavallista useammin.

Mikäli olet KTN:n kotisiivousasiakas ja sinulla epäillään tartuntaa tai sinut on asetettu karanteeniin, pyydämme ilmoittamaan siitä myös meille. Ota yhteyttä, mikäli siivous  on sovittu seuraavan kahden viikon sisälle. Näin osaamme ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.

asiakaspalvelu@ktn.fi

010 773 5350

Viranomaisten tiedotuskanavat:

Työterveyslaitos – ohjeistusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos – ohjeistus