Toimistosiivous, Helsinki – kaikki kunnossa?

Toimiston vetovoima puree, ja suuri osa meistä viihtyy toimistolla paremmin kuin etätyössä. Katso jutusta, mitä toimistosiivouksessa on hyvä huomioida.

Suomalaiset tykästyivät pari vuotta sitten etätyöskentelyyn. Aluksi enemmistö suomalaisista koki olevansa tuottavampi etänä kuin toimistolla, mutta uutuudenviehätyksen laannuttua etätyöhuuma alkoi haihtua. Vuoden 2022 alussa tehty tutkimus osoitti, että suurin osa meistä kokee työskentelevänsä tehokkaammin toimistolla kuin etänä: Sosiaaliset kontaktit lisäävät työnimua, motivaatiota ja innostusta. Työkavereiden kanssa on hauskempaa!

Kun etätyökäytäntöjä puretaan ja kaikki palaavat toimistolle, on tärkeää huolehtia siitä, että siivousasiat ovat kunnossa. Hygienia ja puhtaus ovat tärkeä osa kaikenlaisten tartuntojen ennaltaehkäisyssä.

Huolellinen ja tehokas toimistosiivous on keskeinen tapa huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä.

Toimistosiivous, Helsinki

Miten varmistat, että toimistosiivous on varmasti ajan tasalla? Helpoin tapa on ottaa yhteyttä toimistosiivouksesta vastaavaan tahoon, ja kysyä miten uusi tilanne on huomioitu.

Usein laadukas ylläpitosiivous ei vaadi merkittäviä muutoksia, sillä siihen kuuluu jo esimerkiksi tartuntapintojen tarkka puhdistus ja saniteettitilojen huolellinen siivous. Siivousta voi kuitenkin olla tarvetta tehostaa tai siivoustaajuutta nostaa. Hyvän siivousliikkeen huoleksi voi jättää myös tarvikkeiden, kuten käsipyyhkeiden, saippuoiden ja käsidesin toimittamisen toimistotiloihin.

Katso alta tärkeimmät keinot toimistosiivouksen tehostamiseen.

Toimistosiivous poikkeustilanteen jälkeen

KTN noudattaa toimistosiivouksessa normaaleja toimintatapoja ja siivoaa toimistot tavalliseen tapaan huolellisesti. Lisäksi korostamme pintojen puhdistamista sekä yhteistilojen siivousta. Varmistamme myös, että työntekijämme ovat asianmukaisesti suojattuja ja noudattavat turvavälejä.

Katso alta KTN:n käyttämät keskeisimmät tavat huolehtia siitä, että toimisto pysyy puhtaana, siistinä ja turvallisena:

  • Tehostettu pintojen puhdistaminen: tartuntapinnat ja tasopinnat pyyhitään huolellisesti ja usein.
  • Roskisten tiuha tyhjentäminen: tyhjät ja puhtaat roska-astiat luovat siistin vaikutelman.
  • Saniteettitilojen huolellinen puhdistaminen aseptista (likaisesta puhtaampaan etenevää) työjärjestystä noudattaen: puhtaiden WC-tilojen käyttö on miellyttävää.
  • Huolehdimme myös saniteettitarvikkeiden toimituksesta.
  • Ruokailutilojen ja muiden yhteiskäyttötilojen huolellinen puhdistaminen: tyypillisesti yhteistiloja käyttävät kaikki työpaikan henkilöt, joten niiden puhtaudesta ja siisteydestä on huolehdittavat tarkasti.
  • Puhdistusvälineiden säännöllinen ja asianmukainen puhdistaminen: siivousliikkeen vastuulla on varsinaisten siivousvälineiden puhdistaminen, mutta työpaikalla on hyvä huolehtia myös siitä, että esimerkiksi yhteistilojen tiskirätit vaihdetaan tarpeeksi usein, jotta niistä ei muodostu bakteeripesäkkeitä.

On myös tärkeää, että työntekijöiden kanssa sovitaan yhteiset hygienia- ja siisteyssäännöt. Sekin edistää turvallisuutta ja toimistotilojen pysymistä puhtaana.

Haluatko keskustella toimistosiivouksesta kanssamme? Ota yhteyttä allaolevaa lomaketta käyttäen.