Puhtauspäivä 4.12.

Puhtaus on kuin erotuomarilinja lätkämatsissa. Kun kaikki toimii, kukaan ei kiinnitä siihen huomiota. Mutta auta armias jos onkin likaista tai sotkuista. Se huomataan heti!

Siivoojat ovat erotuomareita. He saavat harvoin työstään kiitosta. Siivooja onnistuu tehtävässään silloin, kun häntä ei edes huomata. Sama koskee myös erotuomareita, jotka saavat koko jäähallin vihan niskoilleen pienestäkin epäonnistumisesta. Onneksi siivoojat eivät sentään kohtaa samanlaista vihaa, vaikka joskus ikkunaan saattaisikin jäädä raita.

Erotuomarin ja siivoojan työtä yhdistää myös sen tärkeys. Lätkämatsista ei tule mitään ilman tuomaria. Ilman tuomareita mahdottoman vaikeita tilanteita syntyisi oikeastaan missä tahansa pallopelissä. Samalla tavalla etenkin sairaaloissa siivous on kriittinen tekijä. Ilman asianmukaista puhtautta ja siisteyttä potilaiden ja työntekijöiden turvallisuus olisi uhattuna. Eikä unohtaa sovi sitäkään, että siivoojat vaikuttavat meidän jokaisen viihtyvyyteen ja arjen sujumiseen työpaikoilla, kouluissa sekä muissa julkisissa tiloissa.

Puhtauspäivänä 4.12. kutsutaan kaikki kiittämään siivoojaa!