Toimistosiivousta ei kannata laittaa tauolle, vaikka suuri osa henkilökunnasta tekisikin etätöitä. Nyt on myös erinomainen hetki tehdä toimiston perinpohjainen suursiivous. Lue syyt alta!

Toimistotilojen puhtautta kannattaa pitää yllä etätyöskentelystä huolimatta. Jos säännöllisen toimistosiivouksen keskeyttää tai siivousta kevennetään, tyhjissäkin tiloissa pöly laskeutuu pinnoille, ja esimerkiksi viemäreiden kuivuttua WC:t alkavat haista. Jos toimistolla käydään satunnaisestikin, se aiheuttaa tilojen likaantumista. Lisäksi säännöllinen siivous pitää toimistotilat kunnossa: siisteys on tärkeä osa tiloista, materiaaleista ja työvälineistä huolehtimista. Voit tutustua KTN:n toimistosiivouspalveluihin täältä.

Nyt saattaa olla myös harvinaisen hyvä hetki tehdä toimiston suursiivous. Etätöiden vuoksi suursiivous ei häiritse työntekijötä, ja huolellisesti siivottuihin toimistotiloihin on myös mukava palata, kun sen on mahdollista. Perinpohjainen siivous pidentää lisäksi toimiston pintojen ja huonekalujen ikää sekä parantaa ilmanlaatua. Toimiston suursiivous koostuu esimerkiksi seuraavista elementeistä:

Lattian vahaus

Toimiston lattiat kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät siisteinä – jos lattia on kulunut, toimistotilojen ilmeestä tulee helposti nuhjuinen. Lattiat kannattaa vahata kerran vuodessa. Jos lattiaan kohdistuu kova kulutus, vahaukselle saattaa olla tarvetta useamminkin. Jos kulutus on kovaa, kannattaa myös harkita lattiapintojen pinnoittamista. Lue alta lisää.

Lattian pinnoitus

Pinnoittaminen lisää lattian kestoa ja se myös edullinen ja helppo tapa uusia kulunut lattia ilman kallista ja aikaavievää remonttia. KTN:ltä voi tilata lattian nopean ja kestävän PUR-pinnoituksen – PUR-pinnoitetun lattian kesto vahattuun verrattuna on vähintään kuusinkertainen. Pinnoitettu lattia on myös helppo pitää puhtaana, joten lattian pinnoittaminen on myös kustannustehokas ratkaisu. Lue lisää PUR-pinnoitteesta täältä.

Sohvien, toimistotuolien ja kokolattiamattojen pesu

Toimistotuolit ja sohvat on hyvä puhdistaa välillä pintaa syvemmältä. Työtuoleilla ja sohvilla vietetään runsaasti aikaa, joten ne myös keräävät paljon likaa. Puhtaalle tuolille tai sohvalle on mukava istua, ja pesu pitää kalusteet siisteinä ja pidentää materiaalien ikää.

Kokolattiamatot on syytä pestä vähintään kerran vuodessa, joskin KTN suosittelee pesua kahdesti vuodessa. Tällöin esimerkiksi kahvi- ja teetahrat eivät pinty ja ne on mahdollista poistaa.

Perinpohjainen pölyjen pyyhkiminen

Tärkeä osa suursiivousta on toimiston yläpölyjen pyyhkiminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaappien, valaisimien ja ilmastointiputkien päälle kertyneen pölyjen poistamista. Säännöllinen yläpölyjen pyyhkiminen parantaa toimiston ilmanlaatua.

Jos toimistotilat kaipaavat perusteellista pesua, ota meihin yhteyttä allaolevaa lomaketta käyttäen. Teemme siivoussuunnitelman aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, ja huoleksemme voi jättää myös esimerkiksi varastosiivouksen, hissien pesun ja ikkunoiden pesun.